Oraşul meu, familia mea!

iulie 3, 2024 by

Istorie Locala

 

La Biblioteca Judeţeană Panait Istrati Brăila s-a mai răsfoit o pagină de istorie locală, datorită concursului Oraşul meu, familia mea! Elevii din instituţiile de învăţământ brăilene, sub coordonarea cadrelor didactice, au participat la provocarea propusă de Biblioteca Judeţeană Panait Istrati Brăila, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Cercetaşii României – Centrul Local Brăila.

Copiii au avut de alcătuit colaje cu fotografii vechi de cel puţin 20 de ani, care să conţină şi o povestire ce îmbină elemente de istorie locală (evenimente, personalităţi, clădiri, tradiţii şi obiceiuri etc) cu persoane dragi, apropiate, din familia concurentului.

Concursul a prezentat un interes care a depăşit aşteptările organizatorilor, au fost adunate peste 60 de lucrări, care au reflectat originalitate, creativitate şi, mai ales, ne-au transpus pe toţi în nişte vremuri de mult apuse. Copiii au muncit ca să realizeze aceste mici crâmpeie de viaţă, iar munca lor a fost răsplătită de către organizatori joi, 31 ianuarie 2013, cu diplome, prăjituri şi posibilitatea de a câştiga un permis gratuit de acces la Bibliotecă.

Juriul a fost format din Alina Mirela Vlad- profesor, inspector de specialitate, Ştefan Aftodor-profesor, Ion Volcu-şef birou şi Corina Ciuraru-şef serviciu, iar lucrările au fost evaluate după următoarele criterii: existenţa elementelor de istorie locală, relevanţa fotografiilor, atractivitatea povestirii şi aspectul artistic al colajului.

Au luat cuvântul Dragoş Neagu, directorul Bibliotecii Judeţene Panait Istrati Brăila, Cornelia Miler, profesor şi coordonator Cercetaşii României – Centrul Local Brăila şi Corina Ciuraru, şef serviciu la Biblioteca Judeţeană. Toţi au subliniat importanţa care trebuie acordată pentru istoria şi memoria culturală locală încă de la vârste fragede şi faptul că Biblioteca Judeţeană este cel mai potrivit loc pentru a se realiza în continuare astfel de evenimente. Profesorul Cornelia Miler a anunţat că, tot în colaborare cu Biblioteca Judeţeană Brăila, următorul concurs va fi dedicat genealogiilor şi fiecare elev va avea ocazia să îşi cunoască mai bine rădăcinile şi să prezinte un arbore genealogic cât mai bogat.

Written By

Istorie Locala

Istorie Locala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Judete