Categories
63

Horezu – Etapa Gheorghe Niță (2004-2008)

Viceprimar al oraşului Horezu, pentru perioada 2004- 2008, a fost ales Tomescu Marius, din partea PNL, Govoreanu Ligia – PNG, nu a finalizat mandatul de consiler local, iar în urma demisiei ei intra în Consiliul Local Horezu Diaconu Gheorghe – PNG.

Dintre realizările mai importante ale acestei perioade amintim:

– Înfiinţarea primei asociaţii de dezvoltare intercomunitară din ţară, este vorba despre Asociaţia "Depresiunea Horezu”. Această formă de asociere facilitează atragerea de fonduri comunitare pentru dezvoltare zonală.

– Proiectul ”Horezu-destinaţie de excelenţă în Europa”, câştigat cu punctaj maxim, care promovează imaginea oraşului Horezu în Europa şi contribuie la atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare.

– Obţinerea statutului de staţiune turistică pentru oraşul Horezu, statut care contribuie la atragerea de fonduri comunitare în vederea dezvoltării localităţii.

– Demararea acţiunilor pentru aderarea Horezului la Asociaţia Centrelor de Ceramică din Europa.

– Înfiinţarea Asociaţiei "Oltenia de sub munte”, formă asociativă care îşi propune să sprijine localităţile din zona de sub munte, inclusiv din judeţul Gorj.

– Înfiinţarea Asociaţiei ”Microregiunea Horezu” care cuprinde 10 localităţi din vecinătatea Horezului, formă de asociere care facilitează atragerea de fonduri europene. Finalizarea lucrărilor de construcţie a noului local de şcoală din cadrul Grupului Şcolar "Constantin Brâncoveanu" din Horezu.

– Finalizarea noii clădiri a Spitalului Horezu.2

Se impune a fi precizat faptul că localul nou al Grupului Şcolar "Constantin Brâncoveanu” a fost dat în folosinţă. Au rămas să fie finalizate în perioada următoare lucrările privind amenajarea spaţiilor pentru atelierele-şcoală de la subsolul clădirii noi.

 

Note Bibliografice

 

1.Arhiva Primăriei Horezu, dosar nr. 1/2004

2.Informațiile au fost obținute în urma discuțiilor cu Gheorghe Niță, fost Primar al orașului Horezu în perioada 2004-2008.

 

Sursa: Valentin Ciocan, Vetuța Ciocan – Istoria Horezului, Editura Offsetcolor, Rm. Vâlcea, 2012, p. 52-56.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *