Istorie Locala

Marți, 18 Octombrie 2022 11:28

Locuri, vremuri, oameni/ Monografia comunei Valea Mare județul Vâlcea Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

«...reprezintă o parte a sufletului copilăriei şi adolescenţei mele. Ea cuprinde imagini de neşters pentru totdeauna, închise adânc în inima mea. Gândul mi se reîntoarce spre locurile natale. Văd, cu ochii minţii, zâmbetului mamei la primii mei paşi, bucuria primei zile de şcoală şi mai ales jocurile copilăriei. A venit şi adolescenţa cu primii fiori ai iubirii şi uimirea tatălui, care s-a trezit cu un flăcău aşa mare. - citește tot - 

Dragostea faţă de locul natal pentru mine a rămas neştearsă, fapt care a favorizat ca această carte să vadă lumina tiparului. Nu a fost simplu, deoarece manuscrisul rămas de la răposatul meu profesor a trebuit îmbunătăţit cu cercetările din ultimul deceniu şi rescris, fiindcă, era tributar epocii de atunci, dându-i-se şi un suport ştiinţific, apărând şi capitole noi. Monografia comunei Valea Mare reprezintă o parte de istorie, ruptă din sufletul nostru cu bucurii şi necazuri, cu fericire şi lacrimi. Volumul, prin bogăţia de informaţie, constituie o importantă contribuţie la cunoaşterea acestor minunate locuri, o adevărată lecţie vie pentru tinerele generaţii. Glasul înaintaşilor este alături de noi, de inima şi sufletul nostru, sudoarea m uncii lor neabătute a făcut ca acest ogor să rodească şi spiritual. Fie ca memoria străbunilor noştri să nu se şteargă în veci.»

 

Sursă fragment: ing. Paul Samfiroiu, fragment din introducerea lucrării «Locuri, vremuri, oameni/ Monografia comunei Valea Mare județul Vâlcea», autori Corneliu Tamaș și Ion N. Vasilescu. Volumul a apărut la Editura Conphys Râmnicu Vâlcea în 1998, iar formatul electronic (scanarea sub formă de imagini) ne-a fost pusă la dispoziție de către doamna Viorica Stroe, bibliotecară la Biblioteca Publică Locală Valea Mare.

 

Monografia integrală poate fi accesată în PDF sau în flip.

În flip la 

Informații adiționale

  • Localitate: Valcea
  • Editor: Biblioteca Județeană ,,Antim Ivireanul" Vâlcea
  • Contributor: Valentin Smedescu
  • Tip: text
  • Sursa: Viorica Stroe, bibliotecară Biblioteca Publică Valea Mare
  • Suport: Hartie
  • Tip articol: Resurse utile
Citit 620 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2022 12:08
Ești aici: Home Valcea Valcea Locuri, vremuri, oameni/ Monografia comunei Valea Mare județul Vâlcea