Istorie Locala

Vineri, 20 Iunie 2014 12:38

Judeţul Vâlcea reprezentat la momentul «Putna – 500 de ani de la trecerea în eternitate a lui Ștefan cel Mare și Sfânt (Suceava/ 1-2 iulie 2004)»

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Delegația culturală vâlceană a fost condusă de prof. dr. Gheorghe Deaconu, directorul DJCCPCN Vâlcea, și prof. Elena Stoica, directorul CJCPCT Vâlcea. Mesajul pe care l-au purtat vâlcenii la această mare sărbătoare a românilor și a creștinătății a fost: „Cozia salută Putna”. Din delegație au făcut parte: Grupul „Rapsozii Oltului” şi o formație instrumentală din cadrul Orchestrei „Rapsodia vâlceană” – ambele colective aparţinând CJCPCT Vâlcea. Momente participative la eveniment: asistarea la Slujba solemnă săvârșită la Putna întru pomenirea lui Ştefan cel Mare şi Sfânt; distribuirea a 25 de pachete cu tipărituri vâlcene către instituțiile culturale sucevene; susținerea unui spectacol pe scena instalată în incinta Sfintei Mănăstiri Putna de către grupurile menţionate, sub conducerea artistică a lui Gheorghe Deaconu şi conducerea muzicală a lui Dumitru Vulparu. 

 

PS: Filmul din josul paginii debutează cu o repetiţie - în condiţiile pe care le vedem (în căminul şcolar-gazdă) -, din seara precedentă evenimentului la care a participat delegaţia culturală vâlceană; filmarea a fost realizată de Valentin Șchiopu-Mateiu, bibliotecar la Secția Multimedia/ Internet a BJAI Vâlcea.

 

Informații adiționale

Citit 4106 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2022 09:33

Media

Ești aici: Home Valcea Valcea Judeţul Vâlcea reprezentat la momentul «Putna – 500 de ani de la trecerea în eternitate a lui Ștefan cel Mare și Sfânt (Suceava/ 1-2 iulie 2004)»